Фото УНІАН

Про це Яценюк заявив у програмі «10 хвилин з прем’єр-міністром», повідомили УНІАН у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

«Бюджет - це політика держави на 2016 рік, а саме економічна стабільність, соціальне забезпечення, фінансування армії, реформування освіти і медицини, будівництво нової інфраструктури. Уряд і коаліція зуміють прийняти таке рішення», - сказав він.

Читайте такожУзгоджений з МВФ проект бюджету-2016 має бути прийнятий до кінця року - Яценюк

Крім того, наступного тижня парламент має схвалити зміни до податкового законодавства.

«Це серйозний крок для розвитку бізнесу, зменшення податків і збільшення робочих місць в країні», - сказав він.

Крім того, глава уряду нагадав, що з 1 січня розпочинає дію зона вільної торгівлі з Європейським Союзом.

Читайте такожПередумали: проект бюджету-2016 буде формуватися на базі старого Податкового кодексу

Разом з тим Яценюк відзначив необхідність проведення судової реформи.

«Боротьба з корупцією - це не політичні гасла та порожні звинувачення політиків на телевізійних ток-шоу, а ґрунтовна робота детективів та слідчих, доведення вини кожного корупціонера та притягнення до відповідальності відповідно до закону новим і справедливим суддівським корпусом. Саме тому нам потрібна судова реформа», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк наголошує на необхідності єдності всіх інститутів влади для досягнення прогресу в реалізації реформ. Яценюк підкреслив, що зараз в Україні, крім війни, найбільшим випробуванням є внутрішня політика. За його словами, українцям потрібно докласти зусиль, щоб почути голос мудрості й не бути уразливими до популізму.