REUTERS

Президент України Петро Порошенко переконаний, що внаслідок дій міжнародних санкцій скорочується військовий бюджет Російської Федерації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на прес-конференції.

За словами глави держави, санкції - це заборона доступу до ринків капіталу, внаслідок чого Росія не може позичати гроші.

Відео дня

Читайте такожПорошенко: Росія заплатила за агресію економічною кризою

На переконання Порошенка, така заборона створює значні труднощі. "Подивіться, що зараз відбувається з «Роснєфтью», з «Газпромом», а в другій половині 2016-го і в 2017 році у них обсяг запозичення, який їм потрібний, дуже великий. І це вже (позначиться) на рівні життя, на скороченні бюджету", - заявив Порошенко.

На його переконання, скорочення бюджету РФ впливатиме і на скорочення військового бюджету.

"Скорочення військового бюджету зменшить можливість або загрозу для дестабілізації ситуації, бо це дає підстави розраховувати на більш помірковану політику", - сказав Порошенко.

Він заявив, що комплекс заходів, які вживаються міжнародною спільнотою, "дає підстави для стриманого оптимізму, але ми маємо бути готові для будь-якого розвитку подій".

Саме тому, за словами президента, зміцнюється армія, фінансується військово-промисловий комплекс, активізується міжнародна діяльність України.