REUTERS

Про це глава зовнішньополітичного відомства повідомив у Twitter.

"Ми вітаємо формування лівійського уряду національної єдності та розраховуємо на швидке затвердження його членів", - наголосив Клімкін.

Як повідомляє Reuters, президентська рада Лівії оголосила сьогодні про створення нового уряду, метою якого буде намагання об'єднати ворогуючі угрупування, хоча двоє з дев'яти членів президентської ради відмовились підписувати цей документ через існуючі розбіжності щодо запропонованого плану ООН з політичного перехідного періоду у Лівії.

Захід сподівається, що новий уряд принесе стабільність у Лівію, де стався глибокий розлом після падіння режиму Муамара Каддафі у 2011 році.

Читайте такожУ Лівії сформували новий уряд

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2015 року Рада безпеки ООН схвалила мирний договір між ворогуючими групами у Лівії щодо створення уряду національної єдності.

Світова спільнота сподівається, що угода, за яку 23 грудня 2015 року проголосували усі представники ООН, принесе стабільність у Лівію і допоможе у боротьбі проти угруповання «Ісламська держава», присутність якого у цій країні почало посилюватися.

Читайте такожЧерез рік з полону в Лівії звільнили двох українських моряків

В угоді, проект якої розробила Велика Британія, чітко вказується, що майбутній уряд національної єдності у Лівії має бути ключовим представником цієї північно-африканської країни.

У документі містився заклик сформувати уряд упродовж 30 днів.