Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні на відкритті лікувального корпусу центральної районної лікарні в селищі Володимирець Рівненської області.

«З 2 лютого, з наступного тижня, я йду в парламент для того, щоб ми завершили ухвалення останніх 5 законів (необхідних для лібералізації візового режиму з ЄС - УНІАН) для того, щоб в середині року можна було з українським паспортом спокійно, без віз, не чекаючи і без принижень спокійно їхати в Європу. Бо ми європейці, а їздити без віз – це просто одна зі ступенів свободи», - додав Порошенко.

Читайте такожЕксперт розповів, від чого залежить ухвалення нардепами "безвізової поправки"

Відео дня

Нагадаємо, 18 грудня 2015 року Єврокомісія оприлюднила фінальний звіт про виконання Україною Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

У звіті ЄК констатує, що Україна виконала всі умови для того, щоб рекомендувати включення її до списку країн, з якими в ЄС діє безвізовий режим.

Звіт буде направлений Раді ЄС та Європейському парламенту, і на основі цього документа вони мають затвердити рішення щодо лібералізації візового режиму з Україною.

Читайте такожРада 7 разів провалила включення "безвізової поправки": не голосували більше 30 депутатів від БПП