Фото УНИАН

Такий висновок можна зробити зі слів прокурора Владислава Куценка в коментарі "Українській правді". "Президент вніс пропозицію Віктору Шокіну подати у відставку. І, однозначно, ця пропозиція генпрокурором прийнята. Але при цьому хочу зазначити, що з цього моменту подальше вирішення питання, чи залишиться Шокін Генпрокурором, чи піде у відставку, будуть вирішувати президент та Верховна Рада", - зазначив він.

Читайте такожЗаява Шокіна про відставку надійшла до Адміністрації президента

"Поки президент не задовольнить цей рапорт, а Рада більшістю голосів не дасть згоду на звільнення, Віктор Шокін і надалі обійматиме посаду генпрокурора. Враховуючи політичну ситуацію, яка склалась в країні, ми не виключаємо будь-які рішення", - зазначив він.

Відео дня

Він також додав, що "поки питання остаточно не буде вирішено, підбирати та обговорювати кандидатів на цю посаду – зарано".

Крім того, Владислав Куценко заявив, що за законом, заява про звільнення подається президенту. "Офіційно факт надходження такої заяви має підтвердити співробітник адміністрації президента", - зазначив він.

На уточнення про те, що речник президента Вячеслав Цеголко, який повідомив, що заява вже в адміністрації президента,Владислав Куценко зазначив, що він повідомив про це неофіційно - через "Твіттер".