Денисенко / Фото УНИАН

Про це нардеп повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Волонтери, які провели на фронті набагато більше часу, ніж "учасники АТО" з числа міліцейського і прокурорського начальства, і дійсно ризикували життям, забезпечуючи армію всім необхідним, мають отримати статус учасників бойових дій та відповідні соціальні гарантії від держави", – зазначив Денисенко.

За словами нардепа, в разі ухвалення парламентом законопроекту №4192 "Про внесення змін до деяких законів України стосовно статусу волонтерів", статус учасника бойових дій у порядку, який раніше було визначено Кабінетом Міністрів, отримають волонтери, які надавали допомогу збройним силам України. А також ті, хто допомагав іншим військовим формуванням і правоохоронним органам в зоні проведення антитерористичної операції, бойових дій та збройних конфліктів.

Відео дня

Читайте такожКорбан: Україна змогла зупинити путінську агресію завдяки волонтерам

Крім того, відповідним проектом закону пропонується збереження усіх соціальних гарантій для членів сім'ї волонтера в разі його загибелі. Якщо депутати підтримають законопроект, запропонований Андрієм Денисенком, волонтери зможуть отримати статус учасника бойових дій за умови наявності документів, які підтверджують факт надання ними волонтерської допомоги в зоні збройного конфлікту.

Подавши новий законопроект.Волонтери, які провели на фронті набагато більше часу, ніж "учасники АТО" з числа міліцейськог...

Опубліковано Андрій Денисенко14 березня 2016 р.