minjust.gov.ua

Про це заявив член НАЗК Руслан Радецький, пише ТСН.ua.

Зазначається, що голову НАЗК не обрали на першому засіданні через те, що це не було передбачено регламентом.

Нацагентство запрацює вже до кінця березня.

Відео дня

Читайте такожКабмін офіційно затвердив формування НАЗК, схваливши призначення Радецького та Рябошапки

Як повідомляв УНІАН, 16 березня конкурсна комісія обрала двох членів НАЗК, й агентство вже може почати роботу. Під час голосування по сім голосів отримали кандидати Рябошапка і Радецький.

Президент України Порошенко під час свого візиту до Брюсселя вже повідомив ЄС про обрання мінімальної необхідної кількості членів НАЗК.

Проте, згідно зі звітом щодо виконання Україною вимог з візової лібералізації, НАЗК повинне не лише отримати керівників, а й розпочати повноцінну роботу.

Національне агентство з питань запобігання корупції має займатися перевіркою майнових декларацій чиновників. Планувалося, що НАЗК розпочне роботу ще до кінця 2015 року.

11 грудня 2015 року Кабмін призначив Наталію Корчак, Віктора Чумака й Олександра Скопича членами НАЗК, заявивши, що "заповнення трьох із п’яти вакантних посад є достатньою умовою для запуску агентства".

Разом з тим активісти заявили, що конкурсний відбір відбувся з порушеннями процедури. Також до складу НАЗК не було обрано жодного представника громадськості.

Крім того, згодом народний депутат Чумак відмовився від посади члена НАЗК.

http://www.unian.ua/politics/1292969-epopeya-z-nazk-trivae-chleni-agentstva-pro-yake-prezident-vidzvituvav-u-es-ne-zmogli-obrati-mij-soboyu-golovu.html