мид россия / http://cont.ws/

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це заступник міністра закордонних справ Росії Олексій Мєшков сказав під час парламентських слухань у російській Держдумі.

За його словами, абсолютно чітко на Заході розуміють, що мають потребу у російській підтримці з ключових міжнародних питань. Зокрема, сказав Мєшков, це показала міграційна криза в Європі, також великі теракти у різних столицях чітко продемонстрували, що всі ці проблеми без Росії вирішити просто неможливо.

Читайте такожВ МЗС РФ заявили, що не збираються обговорювати із Заходом критерії зняття санкцій

Відео дня

 «Сьогодні потрібно говорити про роздвоєння свідомості у західній політичній еліті. З одного боку - бажання покарати Росію за самостійний курс, наводять Крим, Донбас як привід ..., а з іншого - абсолютно чітко на Заході розуміють, що мають потребу у нашій підтримці з ключових питань», - сказав він.

Мєшков заявив, що позиція США протягом останнього року починає трансформуватися - з одного боку, продовжують санкції, з іншого - розвивають прагматичну співпрацю «там, де не можуть обійтися».

Крім цього, за його словами, Євросоюз продовжує співпрацю з Москвою у низці областей, незважаючи на санкційну риторику.

 «Незважаючи на санкції і обвинувальну риторику на нашу адресу, Брюссель продовжує співпрацювати з нами у тих областях, де йому вигідно», - сказав Мєшков.

 «У нас ні на день не припинявся міграційний діалог, взаємодія з низки інших галузевих питань. Тривають експертні консультації з регіональних проблем - в першу чергу, по Близькому Сходу», - додав він.

За його словами, ці переговори вигідні також РФ.