суд судья фемида / tut.by

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було прийнято сьогодні колегією суду.

Зокрема, суд у своєму рішенні зауважив, що ініціатори допиту Шуляка та Януковича мають звернутися з відповідним запитом (щодо проведення допиту в режимі відео-конференції - УНІАН) до Російської Федерації. А стосовно інших свідків захист екс-беркутівців також має забезпечити їхню присутність, оскільки саме захисники колишніх правоохоронців клопотали про залучення свідків.

Читайте такожЯнукович вчергове запевняє, що не давав наказу силою придушити Майдан

Відео дня

Крім того. головуючий у справі суддя Сергій Дячук повідомив, що розгляд справи по суті розпочнеться 17 травня об 11.30.

Також він додав, що графік судових засідань розписано аж до липня. Зокрема у травні судові засідання відбуватимуться щовівторка, щочетверга і щоп'ятниці. У червні - по вівторках і четвергах, а також в першу і останню п'ятницю місяця.

Крім того суддя попросив учасників процесу визначитися з літнім відпочинком, оскільки впродовж 8-20 серпня суд не засідатиме у зв'язку з відпустками.

Як повідомляв УНІАН, Генпрокуратура передала до суду кримінальне провадження проти екс-беркутівців Зінченка та Аброськіна. Їх підозрюють у вбивстві 39 активістів Майдану 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській в центрі Києва.

10 лютого 2016 року в ГПУ заявили про завершення розслідування і направили до суду кримінальне провадження проти ще трьох екс-беркутівців: двох бійців Олександра Маринченка та Сергія Тамтури і заступника командира київського полку спецпідрозділу МВС “Беркут” Олега Янішевського.

За даними прокуратури, цим особам інкримінується вчинення теракту, перевищення службових обов'язків, навмисне вбивство, замах на вбивство, перешкоджання проведенню мирних мітингів і зборів, викрадення і приховування зброї після вчинення злочину.

18 лютого в ГПУ заявили, що мають намір доповнити статтею про теракт обвинувачення Аброськіну та Зінченку.

Кримінальні провадження проти всіх підозрюваних колишніх бійців «Беркута» об'єднано в одне, його розглядає Святошинський райсуд Києва.