/ Фото УНІАН

Про це йдеться у відповідних розпорядженнях уряду.

Так, розпорядженням №543 від 27 липня Віктора Шафранського було звільнено з 1 серпня з посади заступника міністра охорони здоров'я.

В свою чергу розпорядженням №544 Кабмін звільнив Романа Василишина з посади заступника міністра – керівника апарату Міністерства охорони здоров'я.

Відео дня

Читайте такожКабмін звільнив заступника голови МВС Авакяна

Нагадаємо, 27 липня уряд також призначив виконуючою обов'язки міністра охорони здоров'я першого заступника міністра Уляну Супрун. Відповідне розпорядження №550 сьогодні також було опубліковано на сайті уряду.

Василишина разом із головним лікарем урологічного відділення Олександрівської лікарні Києва Юрієм Серняком затримали в ніч на 8 липня за підозрою у хабарництві. Під час обшуку у них було вилучено понад 50 тисяч доларів, 320 тисяч гривень та 2,5 тисячі євро. Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Василишин організував систему поборів з лікарів. Зокрема, він отримував від 50 до 100 тисяч гривень поборів лише з урологічного центру Олександрівської лікарні, керівником якої він був раніше. Того ж дня Дніпровський райсуд застосував до Василишина запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 2 856 тисяч гривень. Згодом заставу за нього було внесено, і він вийшов з СІЗО.

13 липня Кабмін відсторонив Василишина від виконання обов'язків.