REUTERS

Про це повідомляє "112 Україна".

"Вже були попередні рішення по іншим особам, таких як Азаров, його син, Клюєв, Арбузов. Всі ці люди вже оскаржили в Європейському суді санкції щодо заморожування їхніх рахунків та заборони на в'їзд до ЄС. На той час вони подавали позови щодо санкцій, які були прийняті в 2014 році, а судове рішення було прийнято, коли були продовжені санкції у 2015 році, тобто рахунки залишаються замороженими", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожГПУ активізувала справу проти суддів Конституційного суду, які допомогли Януковичу узурпувати владу"Нам повідомили в Європейській раді, що адвоката Віктора Януковича попросили долучити до справи продовження санкцій за 2015-2016 роки. За словами експертів, є ймовірність того, що суд прийме рішення на користь Януковича, тому що на даний момент дуже слабкою є доказова база. Скаржились і раніше в деякі країни ЄС на брак співпраці з українською стороною слідства", - розповіла кореспондент.

Відео дня

Як повідомлялося, сім'я екс-президента Віктора Януковича застосувала юридичні заходи для стягнення з України компенсації в рамках справи про оскарження санкцій.

Раніше екс-міністр юстиції України Олена Лукаш повідомила, що суд ЄС зобов'язав Україну відшкодувати позовні витрати в сумі 6 млн 378,4 тис. грн колишньому президенту України Віктору Януковичу та двом його синам – Олександру Януковичу та Віктору Януковичу-молодшому (покійному) у справі щодо оскарження введених проти них Євросоюзом майнових санкцій.