На сьогодні жоден із кандидатів на посаду голови Верховної Ради не має шансів бути обраним.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку висловив колишній голова Верховної Ради України Арсеній ЯЦЕНЮК в інтерв’ю журналістам.

Зокрема, на запитання, у кого найбільше шансів із кандидатів на посаду голови ВР, він відповів: «Шансів в усіх мало, як і голосів».

Відео дня

В той же час, додав екс-спікер, «це так, як студенти – в останню ніч будуть домовлятися задля того, щоб парламент залишався парламентом не тільки за назвою».

За словами А.ЯЦЕНЮКА, всі кандидатури на посаду голови ВР, які називаються, є достойними.

Він зазначив, що «зараз пішла велика політична інтрига і великий політичний торг». «Як завжди торгуються за владу, торгуються за контроль над державою, а не торгуються за те, щоб державу витягнути з ями», - сказав А.ЯЦЕНЮК.

Він підкреслив, що вся відповідальність, зокрема і за ситуацію в парламенті, лежить на тих, хто голосував за відставку його з посади голови ВР.

Відповідаючи на запитання журналістів, за яких умов він може погодитися на висунення своєї кандидатури на посаду голови ВР, А.ЯЦЕНЮК відповів: «Та вже ні за яких умов». При цьому пожартував: «Я країні не потрібен» (очевидно, йдеться про лозунг, з яким Блок Литвина йшов на минулих парламентських виборах: «Країні потрібен Литвин» - УНІАН).