Член президії партії “Єдиний Центр”, народний депутат Василь ПЕТЬОВКА заявляє, що уряд демонструє свою неефективність на ринку нафти, навіть незважаючи на сприятливу для України ситуацію в світі.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі партії.

“Чи не вперше ситуація на ринку нафти складається на користь України, коли в усьому світі ціна зменшується не на відсотки, а в рази. Однак навіть у цій сприятливій ситуації уряд вкотре демонструє свою безпорадність”, - заявив В.ПЕТЬОВКА.

Відео дня

Він зазначив, що, враховуючи той факт, що ціна на нафту впала більш ніж утричі (зі 140 доларів за барель до 43), а ціна на бензин у США знизилась удвічі, можемо констатувати, що замість адекватної ціни на бензин в Україні “ми отримали чергову порцію окозамилювання”.

“Складається враження, що уряд «клеїть дурня» замість того, щоб вирішувати, як знизити ціну на бензин, - зауважив член “Єдиного Центру”. - Так, на останній нараді з нафтотрейдерами Юлія ТИМОШЕНКО заявила, що не розуміє, чому українські заводи недозавантажені нафтою. Та якраз блокування Кабміном аверсного використання нафтопроводу «Одеса-Броди» не дає можливості транспортувати каспійську нафту на українські нафтопереробні заводи “Галичина” та “Нафтохімік Прикарпаття”, - переконаний політик.

«Доки уряд не наведе лад на ринку нафтопродуктів, за його неефективну роботу будуть розплачуватись прості громадяни України, платячи більшу ціну за бензин», - заявив В.ПЕТЬОВКА.