В АП сподіваються на продовження санкційної політики ЄС щодо Росії / shutterstock.com

Заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв заявляє, що Україна очікує від засідання Ради Європейського Союзу на рівні глав зовнішньополітичних відомств, яке відбудеться у понеділок, 6 лютого, підтвердження збереження політики санкцій проти Російської Федерації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на брифінгу.

Єлісєєв нагадав, що наступного тижня, 6 лютого, у Брюсселі відбудеться засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС, де буде розглядатися ситуація в Україні.

Відео дня

«Вони мають обговорити, з одного боку, як допомогти в контексті російської агресії, а з іншого боку – як продовжувати підтримку реформ в Україні», – сказав заступник глави АП.

Читайте такожЛукашенко про російське торгове ембарго: українських олігархів чавіть, а не селян

«Звичайно, ми очікуємо, що за підсумками цього засідання буде підтверджена принципова позиція Європейського Союзу щодо збереження політики санкцій», – наголосив Єлісєєв.

Також, як зазначив заступник глави АП, Україна розраховує, що «буде підтверджено, що в питанні України Європейський Союз залишається єдиним».

Нагадаємо, нова адміністрація Сполучених Штатів Америки погоджується з тим, що скасування чи пом'якшення санкцій проти Росії можливе лише за умови прогресу у виконанні Мінських домовленостей.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель за підсумками зустрічей у Вашингтоні з секретарем Державного департаменту США Рексом Тіллерсоном та віце-президентом Майком Пенсом. Обговорюючи відносини з Росією, Габріель наголосив, що чинні санкції ЄС можуть бути скасовані лише у разі прогресу в мирному врегулюванні конфлікту на сході України. "Ніхто нічого не сказав проти", - зазначив глава МЗС ФРН.