Уламки збитого над Донбасом рейсу MH17 / REUTERS

Рішення було прийняте на підставі позову трьох нідерландських медіа - NOS, RTL Nieuws та Volkskrant, - передає RTL Nieuws.

"У Міністерства безпеки та юстиції є шість тижнів, щоб виконати рішення судді. Якщо міністерство не захоче цього зробити, то воно повинно звернутися до вищої інстанції - Державної ради", - йдеться у повідомленні.

Читайте також"Треба замаскувати й відвезти": ГПУ оприлюднила записи переговорів двох фігурантів у справі збитого над Донбасом MH17 (відео)

Відео дня

Зазначається, що через значний резонанс довкола катастрофи MH17 представники ЗМІ хочуть відновити хід подій наскільки це можливо.

Довідка УНІАН. 17 липня 2014 в небі над Донецькою областю підтримувані Росією терористи збили «Боїнг» компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук». Всі 298 осіб, що знаходилися на борту, загинули.

Переважна більшість з них - 194 пасажири - були громадянами Нідерландів. Літак впав в зоні, контрольованій бойовиками. Тіла загиблих перевезли в Нідерланди для експертиз. 24 липня Україна делегувала розслідування катастрофи літака Нідерландам.