У ВРП повідомили про посилення тиску на Раду / m.knews.kg

Вища рада правосуддя розцінює напад на голову ВРП Ігоря Бенедисюка як посягання на незалежність судової влади.

Про це йдеться в заяві Вищої ради правосуддя, розміщеній на сторінці ВРП у Facebook.

У відомстві зазначають, що «останнім часом незаконний вплив на роботу Ради має тенденцію до посилення, а поширення дезінформації про її діяльність набуває системного характеру. Встановлення механізмів тиску та незаконного контролю за прийняттям рішень Ради є неприпустимим у правовій демократичній державі».

Відео дня

Читайте такожОднією з версій нападу на голову Вищої ради правосуддя є його професійна діяльність - ГПУ

«Проявом тиску на Раду стали події, які відбулися 17 та 18 березня цього року. Хвиля дезінформації та підбурювання призвела до того, що голова Ради Ігор Бенедисюк став об’єктом неправомірних дій з боку осіб із прихованими обличчями, які погрожували йому фізичною розправою та пошкодженням майна», - підкреслюють у ВРП.

У заяві також наголошується на тому, що цей інцидент потребує швидкого і безстороннього розслідування правоохоронними органами. Винні – як виконавці, так і замовники – мають бути встановлені та притягнуті до відповідальності, передбаченої законом.

Як повідомляв УНІАН, у Вищій раді правосуддя заявили, що 17 березня пізно ввечері група вдягнених у балаклави осіб скоїла напад на голову ВРП Ігоря Бенедисюка та його дружину біля їх приватного помешкання. З метою самозахисту суддя був вимушений зробити попереджувальний постріл у повітря з особистої зброї.