Педро Аграмунту висловили недовіру / фото: УНІАН

Парламентська Асамблея Ради Європи після скандалу через візит до Сирії позбавила президента Педро Аграмунта права представляти Асамблею. Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава української делегації Володимир Ар'єв.

Читайте такожДо Сирії разом із президентом ПАРЄ літав доповідач по українському питанню - Геращенко

"Президент ПАРЄ Аграмунт не написав заяву про відставку, не з'явився на Бюро і, відповідно, не зробив жодної заяви, обіцяної раніше. Бюро Асамблеї щойно абсолютною більшістю голосів висловило йому недовіру і відмовило в дозволі здійснювати візити, робити заяви і та проводити іншу активність від імені ПАРЄ", - написав Ар'єв.

Відео дня

Він пояснив, що тепер від повноважень президента ПАРЄ у Аграмунта, фактично, залишилась одна назва. 

"ПАРЄ не має процедури відкликання президента з посади взагалі. За 50 років не було потреби. Тепер регламентний комітет має розробити цю процедуру. Я не думаю, що тепер хтось тут захоче мати справи з РФ взагалі. Токсично", - додав голова української делегації.

Як повідомляв УНІАН, у березні президент ПАРЄ Аграмунт відвідав Сирію разом з делегацією російських депутатів. Після цього в ПАРЄ почали вимагати його відставки. Сам Аграмунт заявив, що його поїздка до Сирії була «помилкою» і вибачився. Згодом стало відомо, що Аграмунт має намір зробити заяву щодо свого статусу після візиту до ПАРЄ іспанського короля Філіпа VI, який відбувся вчора, 27 квітня.