Порошенко: надання безвізового режиму з боку ЄС має історичне значення / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявляє, що надання безвізового режиму з боку Європейського Союзу має історичне значення для України та є остаточним відходом Києва від пострадянського минулого.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко сказав на спільній прес-конференції з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, яка відбулась у резиденції федерального уряду Німеччини – замку Месеберг (м. Гранзее, земля Бранденбург).

Читайте такожПорошенко про безвіз: ніч проти 11 червня стане початком нової епохи європейської України

Відео дня

«На цьому тижні у нас відбулась надзвичайно важлива подія – урочисте підписання 17 травня угоди про безвізовий режим (для громадян України з боку ЄС – УНІАН), і хотів би подякувати пані канцлеру та всім лідерам країн Євросоюзу за ті надзвичайно важливі зусилля для можливості цього рішення. Воно має історичне значення для України. Це є остаточний вихід з радянської імперії, повернення України до родини європейських народів та визнання тих реформ, тих кардинальних змін, що відбулися в нашій країні за останні три роки», - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, 17 травня у Європейському парламенті відбулась урочиста церемонія підписання законодавчого акту, яким для громадян України запроваджується безвізовий режим з ЄС.

Законодавчий акт має бути оприлюднений в Офіційному журналі ЄС. Через 20 днів безвізовий режим для українців набуде чинності.