Самойлову не пустили на Євробачення в Україну / spletnik.ru

Організатори "Євробачення" готують проти України санкції через недопуск до конкурсу учасниці від Росії, яка порушила українські закони, виступаючи в окупованій Керчі. Про це на сторінці у Facebook повідомив голова Суспільного мовлення Зураб Аласанія.

Читайте такожОрганізатори Євробачення-2017 озвучили суму витрат і доходів від конкурсу (інфографіка)

"Ранок почався з не дуже приємних новин для UA:PBC. Схоже, на нас таки чекають санкції за "незабезпечення участі в Евробаченні 2017 учасниці від РФ Юлії Самойлової", - написав Аласанія.

Відео дня

Він додав, що сумнівається, що держава в обличчі СБУ захоче розділити з UA:PBC цю "колізію". 

"Європейська спілка мовників" просто стає в чергу разом із РФ (яка теж, за нашою інформацією, готує свій окремий позов, наказуючи UA:PBC з політичних причин), Евроньюз, який протягує лапки за боргами імені Азарова, і багатьма іншими бажаючими придушити в колисці ледь народженого Суспільного мовника України", - підсумував Аласанія.

Раніше організатори конкурсу повідомляли, що санкції щодо України з боку EBU можуть ввести в зв'язку з ситуацією з недопуском росіянки Юлії Самойлової до участі в Євробаченні-2017 в Києві. Крім того, організатор Євробачення пригрозила Україні ізоляцією від конкурсу.

Самойлову не пропустили до України через виступи в окупованому Криму.

Як повідомляв УНІАН-Таблоїд 22 червня, Женевське управління примусового стягнення заборгованості арештувало 15 млн євро, які були виділені урядом України як гарантія проведення Євробачення. Однак управління не повідомило про підстави накладення арешту й не вказало ініціатора цієї процедури.