Володимир Путін / REUTERS

Президент Російської Федерації Володимир Путін під час телефонної розмови лідерів країн "нормандської четвірки" знову назвав ініційовану Росією війну на Донбасі "внутрішньоукраїнським конфліктом". Про це повідомляє прес-служба Кремля.

"Були заслухані звіти голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Ертугрула Апакана і його заступника Александра Хуга про стан справ із забезпеченням режиму припинення вогню на лінії зіткнення сторін внутрішньоукраїнського конфлікту та інші аспекти діяльності спостерігачів ОБСЄ", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожМакрон прокоментував свої перші переговори в "нормандському форматі"

Відео дня

"Після цього лідери докладно обмінялися думками щодо ситуації на південному сході України з урахуванням серйозних збоїв з реалізацією Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року", - зазначають у Кремлі.

"Путін докладно, в деталях, виклав російські підходи з усіх ключових положень згаданих домовленостей", - заявили у прес-службі президента РФ і додали, що в ході розмови було домовлено про подальші контакти, в тому числі на вищому рівні.

Як повідомляв УНІАН, згідно з повідомленням прес-служби глави української держави, за підсумками сьогоднішньої телефонної розмови наприкінці літа має відбутися зустріч зовнішньополітичних радників глав держав "нормандського формату".

Президент України Петро Порошенко назвав останні дні липня одними з найкривавіших у 2017 році і закликав Росію негайно припинити агресивні дії і поставки зброї на окуповані території.

Також президент України у черговий раз наголосив, що звільнення заручників блокує російська сторона: Україна наполягає на негайному звільненні усіх заручників, у тому числі тих, кого незаконно утримують на території Росії, зокрема Олега Сенцова і Романа Сущенка.

Президент Франції Емануель Макрон і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель наголосили на неприпустимості будь-яких заяв, котрі підривають територіальну цілісність України, зокрема про створення так званої «Малоросії».