фото portraitdelapologne.com

В нових польських паспортах не буде зображень Личаківського цвинтаря та Вільнюської брами.

Про це повідомив посол України у Польщі Андрій Дещиця у Facebook з посиланням на міністра внутрішніх справ та адміністрації Польщі Маріуша Блащака.

«Міністр внутрішніх справ та адміністрації Польщі Маріуш Блащак заявив, що в нових польських паспортах не буде зображень Личаківського цвинтаря та Вільнюської брами», - написав український дипломат.

Відео дня

Читайте такожСкандал довкола зображення Львова у паспорті Польщі: МЗС України закликає Варшаву вирішити питання "у дусі добросусідства"

Як повідомляв УНІАН, 7 серпня у Міністерстві закордонних справ України вручили ноту послу Республіки Польща в Україні Яну Пєкло у зв’язку з намірами польської сторони розмістити на сторінках нового паспорта Польщі зображення польських військових поховань на території Личаківського кладовища у Львові.

«Викликаному до МЗС послу Республіки Польща в Україні було вручено ноту, в якій висловлюється рішучий протест щодо намірів Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Республіки Польща розмістити на сторінках нового паспорта зображення каплиці-ротонди, розташованої на території польських військових поховань на Личаківському кладовищі у місті Львів», - наголосили в МЗС.

У відомстві заявили, що Україна розглядає такі наміри «як недружній крок, що негативно впливає на розвиток стратегічного українсько-польського партнерства».

«Оцінка історичних подій - справа істориків. Україна виступає проти політизації окремих історичних фактів, які зашкодили б розвитку взаємовигідного стратегічного партнерства між Україною та Республікою Польща», - додали в МЗС.