Саакашвілі планує жити на Черкащині / фото УНІАН

Позбавлений українського громадянства екс-президент Грузії, колишній голова Одеської облдержадміністрації Михеїл Саакашвілі житиме у Черкаській області, звідки здійснюватиме поїздки регіонами України. Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на брифінгу біля Адміністрації президента України.

"Сьогодні вночі я знову їду (з Києва - УНІАН). Я облаштуюся в центрі України, у Черкаській області. Звідти їздитиму по всій Україні. 17 жовтня ми зберемося всі у Києві на підтримку реформ", - сказав Саакашвілі.

Він уточнив, що йдеться про низку реформ, зокрема створення антикорупційного суду, скасування недоторканності, ухвалення закону по імпічмент президента тощо.

Відео дня

Як запевнив Саакашвілі, він не претендує в Україні на будь-які виборні чи інші посади, однак готовий очолити рух реформаторів, які згодом увійдуть у виконавчу та законодавчу влади.

Читайте такожУ Саакашвілі перед розглядом справи про "прорив" полетіли яйця (фото)

Як повідомляв УНІАН, наприкінці липня президент України Петро Порошенко підписав указ про припинення громадянства України Саакашвілі.

5 вересня заступник міністра юстиції України Сергій Петухов повідомив, що Грузія звернулася до України із запитом про розшук, взяття під варту й екстрадицію Саакашвілі. Він уточнив, що, за даними Головної прокуратури Грузії, Саакашвілі є обвинувачуваним у чотирьох кримінальних справах. Суд у Грузії обрав аакашвілі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, його оголошено в розшук.

10 вересня Саакашвілі вдалося перетнути польсько-український кордон в пункті пропуску «Шегині». Його прихильники прорвали оточення українських силовиків, взяли в кільце Саакашвілі, депутатів, громадських діячів і буквально «внесли» їх на територію України.

18 вересня Мостиський районний суд Львівської області почав розгляд адміністративної справи щодо незаконного перетину кордону Саакашвілі.