Контрольний пункт пропуску в'їзду-виїзду

Для стабілізації ситуації на Донбасі дуже важливо, щоб люди, які залишилися на окупованих територіях, почувались частиною України. Для цього їхнє життя необхідно покращити. Таку думку в інтерв'ю виданню "Новое время" висловила екс-держсекретар США Кондоліза Райс.

Читайте такожЗустріч Порошенка і Трампа триватиме годину – прес-офіс Білого дому

"Думаю, всі учасники переговорів усвідомлюють: Мінськ [Мінські угоди] не працює. Ми повинні зробити крок назад і зрозуміти, що є необхідними елементами для стабільності на сході України. З досвіду подібних ситуацій в інших частинах світу можу додати: український уряд вже сьогодні має думати про те, як поліпшити життя людей на окупованих територіях і в зоні бойових дій для того, щоб ці люди відчували себе частиною української держави", - наголосила Кондоліза Райс.

Відео дня

Колишній держсекретар США також прокоментувала питання розміщення миротворців ООН на Донбасі, підкресливши, що для початку потрібно визначитися з більш широким політичним форматом, у рамках якого повинна вводитися місія: "Говорити про розміщення миротворців ООН без чітких політичних рамок і широкого бачення процесу, в якому це відбувається, на мій погляд, передчасно. Набагато важливіше думати про те, в рамках якого більш широкого політичного формату це відбувається. Мінський формат показав, що вже давно працює неефективно".

"Сьогодні США і країни Європейського союзу шукають рішення, які покращать Мінські угоди, наповнять їх реальною значущістю. Я добре знаю спецпредставника США в Україні Курта Волкера, він правильна людина на потрібному місці. Звичайно, важливо шукати механізми, здатні стабілізувати ситуацію, але при цьому важливо не втратити політичних перспектив", - підсумувала вона.

Як повідомляв УНІАН, президент Порошенко закликав генсека ООН відправити на Донбас місію для оцінки безпеки розміщення миротворців.

Повний текст інтерв'ю з Кондолізою Райс читайте у свіжому номері журналу "Новое время".