Блок Юлії Тимошенко не веде переговорів з Партією регіонів про створення коаліції двох фракцій. Про це в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV заявив народний депутат України (фракція БЮТ), голова Виконкому партії «Реформи і Порядок» Остап СЕМЕРАК.

Як повідомили УНІАН у прес-службі ПРП, за його словами, поширення інформації про такі переговори – «це технології, які використовують опоненти Юлії ТИМОШЕНКО для того, щоб понизити її шанси на перемогу на президентських виборах».

У той же час парламентарій наголосив, що «прем’єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО ще півроку тому закликала всі фракції парламенту об’єднатися заради ефективного та швидкого подолання кризи».

Відео дня

На думку депутата, «у чотирьох фракцій (окрім комуністів) немає надто великих розбіжностей в економічних поглядах, тому для подолання економічної кризи коаліція чотирьох фракцій була б цікавою».

О.СЕМЕРАК зазначив, що основою спільного плану дій чотирьох фракцій з виведення країни з кризи має бути зміна Конституції. «Я більш ніж переконаний, що Конституцію потрібно змінювати, і це треба робити сьогодні, оскільки той дуалізм влади, який існує, потрібно долати. А побудувавши якісну вертикаль влади, ми зможемо вийти з цієї кризи», – сказав політик.

«Я хочу підкреслити, що це повинен бути продукт не двох фракцій. Це повинен бути продукт консенсусу українського парламенту – як мінімум, чотирьох фракцій. Принципово важливо, щоб за цю Конституцію проголосували не 300 чи 301 народний депутат, а понад 400», – наголосив О.СЕМЕРАК.