Захист подаватиме апеляції на рішення окупаційного суду / фото УНІАН

Сімферопольський суд в окупованому Росією Криму на два місяці заарештував шістьох затриманих у Бахчисараї кримських татар.

Про це йдеться в повідомленні «Кримської правозахисної групи» на сторінці в Facebook.

«Київський районний суд» Сімферополя 12 жовтня обрав запобіжний захід затриманим 11 жовтня 2017 року шести жителям Бахчисарая у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці», - йдеться в повідомленні з посиланням на адвокатів і активістів.

Відео дня

Відзначається, що до будівлі суду прийшли кілька сотень кримчан, аби підтримати затриманих.

За інформацією адвоката Джеміля Темішева, суд не задовольнив клопотання захисту обрати для затриманих більш м'який запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Читайте такожЗатриманим учора в Бахчисараї дев'яти активістам окупанти присудили адмінштрафи

«За інформацією одного з кримчан, який був присутній на судових засіданнях, затриманих з 11 години ранку до початку засідань тримали в машині в наручниках і з мішками на голові, їм не дозволяли розмовляти, не давали сходити в туалет», - йдеться в повідомленні.

Адвокат Едем Семедляєв повідомив, що захист подаватиме апеляції на рішення суду.

«Кримська правозахисна група» нагадала, що в Бахчисараї 11 жовтня співробітники ФСБ РФ провели обшуки в будинках кримських мусульман. У результаті було затримано шістьох кримчан: Сервера Зекір‘яєва, Сейрана Салієва, Марлена Асанова, Тимура Ібрагімова, Мемета Бєлялова і Ернеста Аметова.

«Прес-служба ФСБ РФ приблизно тоді ж заявила про те, що в Криму «припинили діяльність осередку послідовників «Хізб ут-Тахрір» і назвала обшуки в Бахчисараї слідчими діями», - йдеться в повідомленні.

Довідка УНІАН. З початку окупації у «справі Хізб ут-Тахрір» у Криму було затримано 19 осіб. Четверо з них уже засуджені Північно-Кавказьким військовим окружним судом сусідньої Росії.