За словами жінки, на сьогоднішній день у її чоловіка немає зброї / фото УНІАН

Катерина Коханівська, дружина лідера добровольчого руху ОУН Миколи Коханівського, на засіданні Святошинського районного суду Києва стверджує, що не бачила у свого чоловіка пістолет Макарова під час бійки з Русланом Качмалою (позивний «Рем»).

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала на судовому засіданні під час допиту свідків.

Зокрема, слідчий суддя Іванна Миколаєць запитала у неї, чи бачила вона у свого чоловіка вдома чи в інших місцях пістолет Макарова.

Відео дня

"Ні, ніколи не бачила у чоловіка. У чоловіка був тільки автомат Калашникова... Це офіційна зброя, яка зареєстрована на нього була. Але коли була заведена кримінальна справа, відповідно він мусив це здати, передати у дозвільну систему (на зберігання)", - сказала дружина Коханівського.

Вона сказала, що на сьогоднішній день у її чоловіка немає зброї.

Читайте такожВРП вирішила звернутися до Верховної Ради щодо оцінки дій нардепів у Святошинському суді

Як повідомляв УНІАН, правоохоронці затримали Коханівського 21 жовтня у Києві біля станції метро «Академмістечко». Його дружина заявила, що це сталося після бійки Коханівського з Русланом Качмалою (позивний «Рем»). Качмала почав тікати, а Коханівський наздогнав його, дістав травматичний пістолет і вистрелив. В результаті обох було доставлено до лікарні. Водночас, за даними поліції, Коханівський декілька разів вистрілив у чоловіка, прізвище якого не називають.

22 жовтня Коханівському повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Цією статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.