УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявив, що ракетні та артилерійські частини мають бути готовими повернутися на лінію розмежування на Донбасі. Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на урочистостях з нагоди дня ракетних військ та артилерії Збройних сил України.

Читайте такожВ Суми з зони АТО повернулася перша група демобілізованих артилеристів"Навіть сьогодні, коли відповідно до Мінських домовленостей, танки і артилерія калібром більше 100 мм відведені на встановлені угодами і домовленостями відстані, саме ракетні та артилерійські частини залишаються для агресора достатньо вагомим стримуючим фактором, який чітко розуміє, яку ціну доведеться заплатити, якщо не дай боже, хтось осмілиться перейти в наступ", - наголосив президент.

"Саме тому сьогодні нам з вами необхідно відточувати майстерність, відточувати швидке реагування та пересування, розгортання артилерійських та ракетних систем", - додав Порошенко.

Відео дня

"Вас відвели від лінії розмежування, але ви маєте бути готові повернутися туди в будь-який момент і вступити в бій, якщо це буде продиктовано потребами оборони", - наголосив глава держави.

Крім цього, Порошенко повідомив, що з початку бойових дій з російським агресором загинули 317 артилеристів. "За мужність і героїзм, виявлені під час виконання бойових завдань 1591 воїн-артилерист були відзначені високими державними нагородами. 317 героїв-гармачів загинули в боях з російських агресором", - заявив він.