Ілюстрація REUTERS

Після анексії Росією Криму на материкову частину України переїхало близько третини українських військовослужбовців. Про це сказано у відповіді Міністерства оборони України на запит парламентарія, координатора групи "Інформаційне спротив" Дмитра Тимчука, копію якого він надав "Крим.Реалії".

Читайте такожПісля окупації Криму на материк виїхало лише 217 співробітників СБУ

"Станом на 1 березня 2014 року у військових частинах і установах Збройних сил України, дислокованих на території АР Крим, проходили службу 13 468 військовослужбовців, з них: офіцерського складу - 4637 осіб, рядового, сержантського і старшинського складу - 8831 людина. На материкову частину України прибув 3991 військовослужбовець, з них: офіцерського складу - 1649 осіб, рядового, сержантського і старшинського складу - 2342 людини", - йдеться в документі.

Відео дня

Як повідомлялося, Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».