Посол ЄС зробив заяву щодо ситуації в Україні / фото: УНІАН

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі відзначив необхідність створення в Україні антикорупційних судів, бо вже немає потреби у подальшому веденні дебатів з цього питання.

Читайте такожПосол Євросоюзу: СБУ треба терміново реформувати, щоб вона зосередилася на контррозвідці

Про це дипломат заявив на заході Європейської Бізнес Асоціації, йдеться у повідомленні представництва Євросоюзу в Україні у мікроблозі Twitter.

Відео дня

"Немає потреби у подальших обговореннях чи дебатах щодо антикорупційних судів. Наразі їх просто необхідно запровадити з оглядом на рекомендації Венеціанської комісії", - наголосив Мінгареллі.

"Якщо ви не посилите боротьбу проти корупції, не буде росту економіки, обсягів інвестицій, нових робочих місць для українців. Україні було б невиправдано застрягнути на рівні росту у 2,5% (ВВП – УНІАН). Дайте антикорупційним організаціям змогу робити свою роботу!" - додав посол.

"Україна, з усіма її ресурсами, — талантами, розміром, населенням, — потребує лише верховенства права. Якби на те була політична воля, Україна могла би бути успішнішою за сусідні країни", - наголосив Мінгареллі.