Кизим припустив, що раніше могли бути організаційні труднощі / belarus.mfa.gov.ua

Посол України в Білорусі Ігор Кизим спростовує заяви про те, що Україна начебто не допомагає своїм переговорникам у Мінську.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"По-перше, Українська держава зараз оплачує усі відрядження на переговори у Мінськ, усіх делегацій. Усім учасникам переговорів держава оплачує квитки і вони живуть, як правило, в готелі. Ніхто тут покотом у посольстві не спить. Інколи у посольстві працюють люди і ми забезпечуємо їм умови", - сказав посол.

Відео дня

Він також спростував заяви Романа Безсмертного про те, що у Мінську принижували представників України Леоніда Кучму та Євгена Марчука.

Читайте такожГеращенко: українська сторона на переговорах у Мінську наполягатиме на звільненні усіх заручників

"Це неправда, зараз такого немає. Всі питання по всіх особах забезпечує протокол білоруського МЗС, їх зустрічають у залі офіційних делегацій або у ВІП-залі. Білоруська сторона також виділяє автобус для української делегації. Посольство України забезпечує транспортом усіх членів делегацій, які прибувають або літаком або потягом", - зазначив посол.

Посол Кизим припустив, що раніше могли бути організаційні труднощі на переговорах у Мінську, але тепер такого немає:

"Держава ставиться дуже відповідально до людей, яких вона направляє та на такі важливі для України переговори. А білоруси допомагають нам", - наголосив посол.