Дональд Трамп / REUTERS

Молитовний сніданок у Вашингтоні — це, в першу чергу, благодійний захід, який орієнтовано на збір коштів на якісь благі цілі.

Читайте такожТрамп хоче влаштувати масштабний військовий парад у Вашингтоні

Про це розповів у коментарі "Главреду" політолог Петро Олещук.

Відео дня

На його думку, відвідування Молитовного сніданку — це виключно політичний туризм, і до речі, досить недешевий. Сам по собі факт участі того чи іншого політика у Молитовному сніданку не робить його ближче до керівництва США, упевнений експерт.

"Ці поїздки українські політики використовують, перш за все, в своїх власних цілях. Їх логіка приблизно така: для них головне — побачити нового керівника, йому догодити і завдяки цьому посилити свій політичний вплив. Це говорить про те, що у нас досі зберігається колоніальний менталітет, і у політичної еліти він проявляється найбільш повно", — підкреслив Олещук.

Він додав, що в цьому році в Вашингтон полетіла невелика українська делегація. На його думку, це пов'язано з тим, що політики починають розуміти, що ефективність участі у такого роду заходах — вельми обмежена.

Молитовний сніданок у Вашингтоні відбудеться в п'ятницю, 9 лютого. За даними ЗМІ, неофіційна сума внесків за участь у сніданку коливається від 10 тисяч до півмільйона доларів, а українські політики в минулому році, за словами джерел, жертвували по 10-25 тисяч доларів.