Патріарх Московський і всієї Русі Кирило при зустрічі з Президентом України Віктором Ющенком в першу чергу обговорюватиме тему релігійного життя в Україні.

Про це він сказав,  відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН, на зустрічі з провідними українськими ЗМІ, що відбулася в Москві напередодні його візиту до України. 

«Ми з Віктором Андрійовичем зустрічалися багато раз, ще коли я був митрополитом. У нас є досвід особистого спілкування і є якийсь порядок денний, до якого ми торкаємося кожного разу. Тему релігійного життя на Україні ми обговорюємо з різних точок зору, і я вважаю, що ми продовжимо цю розмову. Але, розвиваючи цю тезу про становище релігійних організацій на Україні, я думаю, що в спілкуванні з Віктором Андрійовичем я дозволив би собі поставити і деякі конкретні запитання», - сказав патріарх Московський, не уточнивши при цьому, які саме запитання він хоче задати.

Відео дня

Також патріарх Московський сказав, що він  уважно стежить за тими ідеями, які висловлюються Українською Православною Церквою і іншими релігійними організаціями щодо рішення цілого ряду питань, що стосуються державно-церковних відносин на Україні. Також сказав, що він з симпатією ставиться до пропозицій релігійних організацій України обговорити ці питання.

Патріарх Кирило прибуває до України з пастирським візитом, який продовжитися з 27 липня по 5 серпня.

Докладніше про зустріч патріарха з журналістами читайте пізніше в матеріалі УНІАН