Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН вважає, що перш ніж говорити про виведення Чорноморського флоту РФ у 2017 році з Криму "треба завершити всі процедури, передбачені угодами про розподіл Чорноморського флоту, зокрема інвентаризацію».

Як передає кореспондент УНІАН, про це В.ЛИТВИН заявив сьогодні на прес-конференції в Севастополі.

На думку спікера, сьогодні треба визначитися, «що ж кому належить, бо вийшло так: від Чорноморського флоту Радянського Союзу кудись відійшло, до ВМС України не дійшло, по дорозі загубилося, матеріалізувалося в особняках». Ось тут, як вважає В.ЛИТВИН, «треба навести рішучий порядок».

Відео дня

Тому що, додав він, «поки ці політичні розбірки, спритні люди вирішили всі проблеми».

Відповідаючи на запитання, чи піде ЧФ Росії в 2017 році з території України, В.ЛИТВИН сказав: «Давайте доживемо до 2010-го».

На думку В.ЛИТВИНА, якщо Росії вигідніше, щоб терміни оренди були продовжені, «то давайте говорити, а що це дасть Україні: чи дасть робочі місця, скільки коштуватиме оренда». «А говорити «піде, не піде» - ця постановка дуже спрощена, до якоїсь, я б сказав, банальності», - зазначив спікер.

Як сказав В.ЛИТВИН, Україна й Росія повинні дивитися, де їхні інтереси співпадають, «де ми повинні посунутися, де Росія повинна поступитися».