Прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО і прем’єр-міністр Росії Володимир ПУТІН сьогодні о 16.00 провели телефонні переговори, під час яких обговорили питання проведення у жовтні в Україні 5-го засідання українсько-російського економічного комітету та погодили орієнтовний порядок денний засідання.

Як повідомили УНІАН в Управлінні у зв`язках зі ЗМІ Секретаріату Кабінету міністрів, серед питань, які розглядатимуться у жовтні, – спільне серійне виробництво літака Ан-70, а також інші питання економічної співпраці.

Сторони також констатували позитивну й ефективну двосторонню співпрацю у виконанні двосторонньої газової угоди про поставки в Україну та транзит до Європи російського газу.

Відео дня

Керівники урядів України та Російської Федерації високо оцінили виконання газової угоди обома сторонами.

Під час телефонної розмови також було погоджено питання про проведення 1 вересня двосторонньої зустрічі прем’єр-міністрів України та Росії у Польщі, де Ю.ТИМОШЕНКО і В.ПУТІН перебуватимуть на запрошення прем’єр-міністра Польщі Дональда ТУСКА.

Ю.ТИМОШЕНКО привітала В.ПУТІНА з успішним проведенням авіакосмічного салону МАКС-2009.

Обидві сторони позитивно оцінили підписання на цій виставці протоколу між Україною та Росією про початок серійного виробництва літака Ан-70.

Розмова керівників урядів України та Росії була дружньою і конструктивною, йдеться у повідомленні.