Міністр внутрішніх справ України, лідер «Народної самооборони» Юрій ЛУЦЕНКО переконаний, що силові міністерства мають очолювати цивільні люди.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр сказав сьогодні на прес-конференції в Івано-Франківську, відповідаючи на запитання: чи підтримує він ідеї деяких кандидатів в президенти України, зокрема, Арсенія ЯЦЕНЮКА, що силові структури мають очолювати професіонали. «У всій цивілізованій Європі силові структури очолюють цивільні, аби був контроль суспільства над цими відомствами, - наголосив міністр МВС. - І яким би не був розумним «кролик», але він не бачить світу дальше своє нори». За словами Ю.ЛУЦЕНКА, А.ЯЦЕНЮК «грає вар`ята», таке пропонуючи, бо він добре знає, що в Європі «всі міністри цивільні».

Ю.ЛУЦЕНКО вважає, що всі інші заступники силових міністрів мають бути професіоналами, а не політиками. «Тоді вони не зможуть і не мають права агітувати за якогось кандидата чи за якусь політичну силу на виборах. – сказав міністр. – Приміром, мої заступники не ведуть будь-якої агітації. Силовиків має контролювати громадськість. Чи ви хочете таких професіоналів, яким був БІЛОКОНЬ?».

Відео дня

На думку Ю.ЛУЦЕНКА «не можна ставити людину з міліцейською кар’єрою на пост міністра, бо він ніколи не буде контролювати відомство як суспільний контролер».