Народний депутат України від Партії регіонів Ренат АХМЕТОВ вважає, що Віктор ЯНУКОВИЧ та Сергій ТІГІПКО можуть домовитися відносно прем’єрства останнього.

Зокрема, на запитання “Української правди”, чи буде С.ТІГІПКО прем`єр-міністром, Р.АХМЕТОВ порадив спитати про це у В.ЯНУКОВИЧА. "Я вважаю, що у нього (С.ТІГІПКА) є все, щоб провести з Віктором Федоровичем переговори і домовитися", - сказав Р.АХМЕТОВ.

Він вважає хорошими шанси В.ЯНУКОВИЧА перемогти на виборах Президента України. Коментуючи шанси В.ЯНУКОВИЧА на перемогу, бізнесмен назвав хорошими результати екзит-полів.

Відео дня

"Я вже казав, що перевага у 5% - це добре, а якщо більше - це гарний рахунок. Якщо після першого тайму рахунок іде 1:0, 2:0, 3:0 - це ж хороший рахунок", - пояснив Р.АХМЕТОВ футбольною термінологією свою позицію.

Водночас він уникнув прогнозувати результати виборів.

"Поки суддя не свиснув, сказати до кінця матчу результат я не можу, але думаю, що у Віктора ЯНУКОВИЧА великі шанси перемогти", - додав найбагатший чоловік України.

На питання, чи впливає бізнес на владу, Р.АХМЕТОВ запевнив, що це "перебільшення". "А всі звинувачення, що все погано і у всьому винен бізнес, я думаю, це некоректно. Більше того, якщо так обвинувачувати бізнес, то в країні буде несприятливий інвестиційний клімат", - заявив він.

Щодо фальсифікацій виборів, то Р.АХМЕТОВ заявив, що "сфальсифікувати вибори може лише влада".

Як повідомляв УНІАН, за даними Національного екзит-полу, В.ЯНУКОВИЧ у першому турі на виборах Президента України отримав 31,5% голосів виборців, Юлія ТИМОШЕНКО - 27,2%, С.ТІГІПКО - 13,5%.

При цьому після закриття виборчих дільниць С.ТІГІПКО заявив, що не має наміру підтримувати в другому турі жодного з кандидатів. «Я нікого підтримувати не буду, як і обіцяв, тим більше, я не почув від лідерів того, за рахунок чого вони хочуть змінити країну», - сказав він. Разом із тим він зазначив, що на сьогодні не веде переговорів про якісь посади в новому уряді.