Сергій Міщенко
Народні депутати від БЮТ залишили сесійну залу Верховної Ради України.

Як передає кореспондент УНІАН, перед цим депутат Сергій МІЩЕНКО виголосив заяву від фракції, в якій підкреслюється, що БЮТ «не бачить сенсу» брати участь у сьогоднішньому засіданні парламенту.

За його словами, фракція БЮТ вважає, що Верховна Рада «не виконала свого основного обов’язку – не забезпечила на законодавчому рівні проведення чесних, прозорих та відкритих виборів Президента України».

Відео дня

Він зазначив, що фракція неодноразово на цьому тижні вимагала розгляду змін до закону про вибори Президента України.

В заяві фракції БЮТ зазначається, що проведення першого туру виборів Президента 17 січня продемонструвало, що в чинному законі є «суттєві недоліки».

За словами авторів заяви, «в день голосування цими недоліками скористалася Партія регіонів».

«Ними були ретельно сплановані та підготовлені масові фальсифікації», - йдеться в заяві фракції БЮТ.

Також у БЮТ зазначають, що це була «лише репетиція масових фальсифікацій, які Партія регіонів планує застосувати під час другого туру президентських виборів».

«Зараз у Віктора ЯНУКОВИЧА залишається надія тільки на фальсифікацію виборів, а сьогодні ситуація штучно доведена до того, що вже технічно неможливо прийняти закон і втілити його в життя», - заявляють у Блоці Тимошенко.

С.МІЩЕНКО також нагадав, що на цьому тижні фракція БЮТ вимагала створення Тимчасової слідчої комісії щодо вивчення ситуації «з незаконним привласненням В.ЯНУКОВИЧЕМ державної резиденції «Межигір`я».

Він наголосив, що не було жодних «законних підстав» для зволікання зі створенням такої ТСК, оскільки є підписи 150 народних депутатів».

Депутат зазначив, що проект постанови про створення такої комісії «пролежав у профільному комітеті 2 місяці і не був розглянутий».

«З огляду на це фракція БЮТ заявляє, що законні вимоги нашої фракції грубо ігноруються. Ми не бачимо сенсу брати участь у сьогоднішньому засіданні Верховної Ради України», - наголосив С.МІЩЕНКО.