Партія “Батьківщина” посилить співпрацю з Європейською народною партією (ЄНП).

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це сьогодні журналістам повідомив заступник голови партії Григорій НЕМИРЯ після завершення саміту ЄНП.

“Ми домовилися про посилену інтеграцію “Батьківщини” до структур ЄНП, політичної Асамблеї, різнобічних робочих груп. Особливо це стосується нового покоління, нових облич в “Батьківщині” і більш чіткої спеціалізації за напрямками”, - сказав він.

Відео дня

Г.НЕМИРЯ зазначив, що в ЄНП працює кілька робочих груп за різними напрямками, які очолюються діючими відомими політиками. Так, наприклад, групу з питань зовнішньої політики очолюють міністр закордонних справ Італії Франко ФРАТТІНІ та депутат Європарламенту Ельмар БРОК. Крім того, працюють окремі робочі групи з питань регіональної політики, сільського господарство, фінансових справ.

Г.НЕМИРЯ також повідомив, що наприкінці квітня делегація “Батьківщини” відвідає штаб-квартиру ЄНП, де проведе зустрічі з керівництвом партії, а представники ЄНП будуть присутніми на з’їзді “Батьківщини” у квітні.

Крім того, як повідомили УНІАН у прес-службі БЮТ, сьогодні на саміті ЄНП президент Європейської народної партії Вільфред МАРТЕНС та інші учасники саміту висловили підтримку Юлії ТИМОШЕНКО як лідеру опозиції та підкреслили свою солідарність з її проєвропейським курсом.

Як повідомляв УНІАН, “Батьківщина” має статус спостерігача в ЄНП. Загалом ЄНП об’єднує понад 70 партій з майже 40-а європейських країн.