Директор Агентства моделювання ситуацій (АМС) Віталій БАЛА вважає, що Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ під час поїздки до Одеси зніме всі питання щодо конфігурації команди Партії регіонів у місті на місцевих виборах 31 жовтня.

Як повідомили УНІАН в АМС, так В.БАЛА прокоментував інформацію регіональних ЗМІ з посиланням на місцеву владу про те, що 19 серпня на В.ЯНУКОВИЧА чекають в Одесі.

На думку експерта, плани В.ЯНУКОВИЧА відвідати Одесу є «свідченням позитивної оцінки місцевої влади в контексті посилення її вертикалі і, зокрема, губернатора. Але крім цього візит ЯНУКОВИЧА розставить всі крапки над «і» щодо конфігурації команди Партії регіонів на місцевих виборах», - відзначив він.

Відео дня

За словами В.БАЛИ, перш за все, це стосується визначення кандидата в мери Одеси від Партії регіонів і призначення керівника штабу. «І якщо з іншими питанням все гранично ясно: губернатор і лідер обласної організації Партії регіонів Едуард МАТВІЙЧУК довів свою ефективність і як державний менеджер, і як партійний лідер, - то питання з висуненням кандидата в мери залишається доволі болючим», - вважає В.БАЛА.

На його думку, вертикаль влади в Одесі сьогодні збудована таким чином, що її опонентам складно буде розраховувати на позитивні результати під час передвиборчої кампанії.

«Одеса поступово перетворюється на електоральний оплот Партії регіонів, а нинішня вертикаль влади є доказом потенціалу нової команди. І тут значення немає сенсу говорити винятково про адмінресурс Партії регіонів. Просто динаміка політичної комунікації в регіоні така, що опозиція змушена вести не змістовну, а деструктивну кампанію, виконуючи роль «Баби Яги», яка завжди проти», - заявив В.БАЛА.