Ющенко, ЯнуковичПрезидент України Віктор ЮЩЕНКО використав свій вплив на суддів Конституційного Суду для відстрочення прийняття рішення про конституційність його Указу про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

Таку думку висловив прем`єр-міністр України Віктор ЯНУКОВИЧ у інтерв`ю французькому виданню Figaro. Переклад інтерв`ю розміщено на сайті ІноПреса.

«Всі судді, що влаштували цю прес-конференцію, були призначені Президентом або обрані партією «Наша Україна». До такого способу Президент удався для того, щоб відкласти ухвалення рішення, адже він розуміє, що судді визнають його указ неконституційним», - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 10 квітня п`ятеро суддів КС заявили про відмову брати участь у розгляді справи про відповідність Конституції України Указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України через тиск на них з боку окремих політичних сил.

Як наголошувалося в заяві, під якою поставили підписи судді КС Ярослава МАЧУЖАК, Віктор ШИШКІН, Володимир КАМПО, Петро СТЕЦЮК і Дмитро ЛИЛАК, «певні політичні сили через своїх представників публічно чинять грубий тиск як на окремих суддів, так і на весь склад КС України».