Анатолій Кінах Міністр економіки Анатолій Кінах спростовує звинувачення на адресу Кабінету Міністрів в навмисних витратах коштів резервного фонду Державного бюджету з метою створення дефіциту фінансування позачергових виборів Верховної Ради.

Про це Кінах сказав журналістам.

Зокрема, він відзначив, що існує встановлена процедура витрачання коштів, які в першу чергу призначені для фінансування ліквідації наслідків екологічних, техногенних природних катастроф, коли необхідно оперативно надати фінансову допомогу.

Відео дня

«Ніяких відхилень від нормативної процедури немає... ніяких штучних підходів Кабмін не вирішував, у тому числі і Міністерство економіки, і вирішувати не буде», - сказав Кінах.

За його словами, за останній період Кабмін прийняв ряд важливих рішень по виділенню коштів з резервного фонду держбюджету на збереження державної території на острові Тузла, на допомогу південним регіонам України, що постраждали від урагану (Крим, Херсон, Миколаїв), а також на допомогу Севастополю для відновлення водопостачання.

Кинах підкреслив, що всі рішення по виділенню коштів з резервного фонду держбюджету були технічно-економічно обгрунтовані.

Кинах не зміг уточнити скільки на сьогодні залишилося коштів в резервному фонді держбюджету, відзначивши, що їх залишилося значно менше раніше названої суми в 340 млн. гривень, необхідної для проведення позачергових виборів до парламенту.

Раніше секретар СНБО Віталій Гайдук висловив підозру, що Кабмін навмисно витрачає кошти з резервного фонду держбюджету для створення дефіциту фінансування позачергових виборів Верховної Ради.

Раніше Президент Віктор Ющенко, доручаючи Мінфіну профінансувати вибори Ради, оцінював потребу в 350 млн. гривень.

Пропозиції Кабміну про виділення коштів регіонам з резервного фонду Держбюджету вносить Мінекономіки за пропозицією місцевої влади.

Обком з посиланням на Українські новини