Президенту Віктору Януковичу не страшний витік інформації, бо в нього немає подвійних стандартів, заявила заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман.

Про це вона заявила виданню "ЛігаБізнесІнформ", коментуючи скандал, викликаний витоком секретної переписки між посольствами США по усьому світі й Держдепартаментом Штатів.

Так, на запитання, чи вплине витік на відносини України й США, Герман сказала: "Я не думаю. Світ стає прозорим. Світ стає відкритим. США - країна, яка говорила про це більше за всіх".

Відео дня

При цьому Герман підкреслила, що нинішнє керівництво країни не боїться якихось даних, якими може володіти скандальний ресурс.

"Те, що говорять представники нинішньої влади в розмовах тет-а-тет, не відрізняється від офіційної позиції нашої держави й тих людей, які при владі. У президента немає роздвоєння особистості", - завила вона.

"Так само й мої колеги з адміністрації. У нас є позиція - ми її говоримо як у приватних, так і в офіційних розмовах. У нас немає подвійних стандартів", - зазначила заступник глави Адміністрації президента.

При цьому вона додала, "якщо немає подвійних стандартів, то й нема чого боятися, а якщо нема чого боятися, то й не потрібно тривожитися про те, що щось може спливти".

"Бояться ті, у кого подвійні стандарти. Нинішній владі боятися нема чого", - наголосила Герман.

"Інша річ, що можуть розкритися деякі деталі періоду "помаранчевої" влади - це інша справа, але це вже не наші проблеми", - додала вона.

Раніше нардеп Тарас Чорновіл заявляв, що витік даних про листування між посольствами США і Держдепартаментом може cкомпрометувати Віктора Януковича.

Як відомо, cайт "Wikileaks" оприлюднив десятки тисяч конфіденційних американських дипломатичних депеш про ситуацію й внутрішні справи багатьох країн. Серед іншого, спливли й звіти послів США в Україні різних періодів про ситуацію в країні й дії політичних лідерів та впливових персон.

Напередодні засновника сайту WikiLeaks Джуліана Ассанжа заарештували у Великій Британії.

Gazeta.ua