Віктор ЮщенкоПрезидент України Віктор ЮЩЕНКО піддав критиці робочу групу з підготовки дострокових виборів за те, що вона не визначила конкретної дати проведення дострокових виборів до Верховної Ради України.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні під час зустрічі з членами робочої групи з питання виходу з політичної кризи та проведення дострокових виборів В.ЮЩЕНКО, зокрема, заявив: “Мене дивує, що робоча група самоусунулась від обговорення дати виборів”.

За його словами, визначення дати виборів було одним із головних завдань, покладених на робочу групу. В.ЮЩЕНКО нагадав, що згідно з домовленостями, досягнутими між ним і прем’єр-міністром Віктором ЯНУКОВИЧЕМ, було прийнято рішення про проведення дострокових парламентських виборів. “Що стосується дати, то створюється робоча група, яка в контексті технологічних питань по забезпеченню виборів запропонує дату проведення виборів”, - сказав Президент.

Відео дня

Глава держави при цьому наголосив, що якщо представники політичних сил, які входять до робочої групи, не хочуть проводити консультації щодо дати виборів, то мають підтвердити таке небажання у письмовому вигляді. “Якщо мова йде про те, щоб без консультацій політичними силами далі приймати рішення по даті, будь-ласка, письмово це підтвердить, і ми тоді надію на робочу групу, що вона знайде компроміс у цьому питанні, не будемо покладати”, - сказав В.ЮЩЕНКО.

Президент наголосив, що робоча група мала визначити дату проведення дострокових виборів, “виходячи з технологічних термінів проведення нормальних виборів”. За словами В.ЮЩЕНКА, це необхідно зробити, аби не було якихось докорів в сторону Президента і прем’єр-міністра щодо того, що деякі політичні сили через брак часу не встигли сформувати списки, провести з’їзди та подати свої кандидатури до виборчих комісій.