Керівництво Криму забезпечить виконання Конституції і Земельного кодексу, згідно з яким кожен громадянин, у якого немає своєї землі, має право безплатно одержати ділянку під будівництво будинку.

Як повідомили УНІАН у прес-службі кримського уряду, про це заявив голова Ради міністрів АРК Василь ДЖАРТИ в ефірі ДТРК «Крим».

«Згідно із законом кожен громадянин має право на земельну ділянку для індивідуального будівництва. Ми повинні в рамках закону задовольнити потребу в землі всіх людей, що проживають у Криму», - сказав В.ДЖАРТИ.

Відео дня

Проте, додав він, «це буде можливо тільки після того, як ми затвердимо генеральні плани розвитку міст. Ми не можемо допустити хаотичної забудови, ми повинні чітко розуміти, де в нових мікрорайонах будуть дороги, школи, дитячі садки».

В.ДЖАРТИ зазначив, що головна мета пілотного проекту з ліквідації самовільних захоплень землі в Сімферополі і Сімферопольському районі – забезпечити можливість розробки генерального плану столиці Криму.

При цьому він підкреслив, що хоча влада Криму і Сімферополя прийняла рішення виділити в сімферопольському мікрорайоні «Луг-2» земельні ділянки людям, які мали право на отримання землі, але не змогли одержати її згідно із законом і взяли участь у самовільних захопленнях, це не означає, що останні знаходяться в привілейованому становищ, порівняно із законослухняними громадянами.

«Виділення земельного масиву – це шлях до того, щоб ліквідувати самозахоплення і прийняти генеральний план розвитку міста. Він передбачатиме створення нових житлових масивів і виділення землі всім бажаючим, незалежно від національності та інших чинників», - підкреслив В.ДЖАРТИ.