Президент Білорусі Олександр ЛУКАШЕНКО має намір продовжувати вибудовувати відносини із західними країнами.

Про це він заявив сьогодні, відповідаючи на питання журналістів, повідомляє агентство БелТА.

«Робили ми назустріч Заходу кроки і робимо. Я не хочу, щоб у нас були погані відносини із Заходом», — сказав О.ЛУКАШЕНКО.

Відео дня

За його словами, Білорусь ніколи б не відмовилися від допомоги нині: ні від західної, ні від російської, ні від китайської.

«Такі пропозиції є. Ми їх одержимо, хоче цього опозиція чи ні», - наголосив О.ЛУКАШЕНКО.

Він також заявив, що вважає неприйнятними політичні вимоги, висунуті владі Білорусі Міжнародним валютним фондом.

«Знаєте, до чого дійшли вони — економісти, фінансисти? Вони від нас вимагають звільнення політв`язнів! Та як же це стосується МВФ? Які ув’язнені? Ви ж займаєтеся фінансами, економікою», — сказав О.ЛУКАШЕНКО.

Він відзначив, що в Кримінальному кодексі Білорусі немає політичних статей, а тому не може бути й мови про політв`язнів.

Крім того, Президент вважає, що Заходу ще слід повчитися у Білорусі вибудовувати демократичні суспільства.

«Ніякої демократії там немає. Їм ще треба вчитися демократії в Білорусі. Яка може бути демократія, якщо вони розбомбили цілу країну - Лівію? - За їхніми підрахунками, загинуло більш як 100 тис. людей. Чого вдерлися до чужої країни? Про яку демократію може йтися?» - наголосив О.ЛУКАШЕНКО.

Що стосується самої опозиції, то О.ЛУКАШЕНКО зазначив, що називає опозиціонерів п`ятою колоною, яка робить бізнес, прикриваючись опозиційною діяльністю.

«Їхня опозиційність - це бізнес. Їм не важливо, що буде з країною, народом. Це їх не цікавить. Вони роблять все, щоб зруйнувати країну і сісти в крісло влади», - наголосив білоруський лідер.