Як повідомив кореспонденту УНІАН прокурор відділу прокуратури області Тарас Рибизант, представники прокуратури встановили, що при підписанні даного розпорядження О.Кайда вийшов за межі своїх повноважень, визначених ст.55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а також порушив вимоги ст.19 Конституції України.

«Окрім цього, право на використання символіки років Великої Вітчизняної війни передбачене Законом України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» із змінами та доповненнями і рішенням Конституційного Суду України від 16 червня 2011 року», - додав Т.Рибизант.

Він зауважив, що протест прокурора зупиняє дію опротестованого акту та підлягає обов’язковому розгляду відповідним органом або посадовою особою у десятиденний строк після його надходження.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 7 травня голова Тернопільської облради видав розпорядження, яким заборонив використання 9 травня 2012 року на території області комуністичної та нацистської символіки. У документі сказано, що розпорядження видане «у зв’язку з можливістю розповсюдження 9 травня на території Тернопільської області символіки неіснуючої тоталітарної держави – СРСР, комуністичної символіки та нацистської символіки, що зумовлює порушення положень статей 5, 20 Конституції України».