Григорій НЕМИРЯ

Таку думку висловив кореспонденту УНІАН перший заступник голови партії “Батьківщина” Григорій Немиря.

“Окремо хотів би відзначити дуже важливе принципове питання щодо зростаючих репутаційних ризиків для групи соціалістів щодо їх меморандуму про співпрацю з Партією регіонів”, - сказав він.

Г.Немиря зазначив, що під час зустрічі з президентом групи Прогресивного альянсу соціалістів та демократів Європарламенту Ханнесом Свободою, яка відбулася у вівторок, 22 травня, вони обговорювали це питання.

Відео дня

“Він (Х.Свобода – УНІАН) підтвердив свою позицію, що виступатиме проти продовження такої співпраці”, - сказав Г.Немиря.

Перший заступник голови партії “Батьківщина” також звернув увагу на те, що під час дебатів кілька депутатів зверталися до представників “соціалістів” з вимогою роз’яснити, чому “вони йдуть на такі неприпустимі компроміси, і як вони хочуть змінити цю ситуацію”.

Як повідомляв УНІАН, в ході дебатів віце-президент групи соціалістів Лібор Ручек зазначив, що меморандум з Партією регіонів спрямований на допомогу у розвитку як самої Партії регіонів, так і країни в цілому. У свою чергу інший представник групи соціалістів, співголова Парламентської асамблеї ЄвроНЕСТ (ЄС – країни “Східного партнерства») Крістіан Вігенін не виключив можливості розірвання меморандуму з Партією регіонів, якщо ситуація в країні не зміниться.