Шуфрич оголосив НАТО територією без КримуВерховна Рада АРК оголосила Крим територією без НАТО.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідна заява була прийнята сьогодні на засіданні кримського парламенту, присвяченому ситуації, що склалася в автономії у зв`язку з підготовкою до проведення навчань «Сі Бриз-2006».

Поправка до проекту заяви про оголошення Криму територією без НАТО внесена за пропозицією депутата Нестора ШУФРИЧА. За її внесення проголосували 75 з 77 кримських депутатів, що взяли участь в голосуванні. В цілому за текст заяви проголосували 61 із 78 кримських депутатів.

Відео дня

Крім того, в заяві вказується, що дії Міністерства оборони України у зв`язку з проведенням міжнародних навчань "Сі Бриз-2006" без дозволу Верховної Ради України несуть загрозу основам конституційного ладу України і принципам її позаблокового статусу.

ВР АРК зажадала припинити до ухвалення рішення Верховної Ради України незаконний допуск на територію Криму військ США, представників НАТО і ввезення інженерно-технічного і військового майна, а також відмінити проведення навчань "Сі Бриз-2006".

Крім того, кримські депутати запропонували створити тимчасову комісію Верховної Ради України з розслідування причин подій у Криму і притягнути до відповідальності винних посадовців.

Парламент Криму звернувся до Верховної Ради України з настійним проханням у першочерговому порядку розглянути питання про заборону допуску підрозділів збройних сил інших держав для проведення військових навчань "Сі Бриз-2006" на території України.