Луценко, Тимошенко

Вищий адміністративний суд України визнав законною відмову Київського апеляційного адміністративного суду представникам опозиції щодо призупинення друку виборчих бюлетенів до розгляду по суті скарги на дії ЦВК стосовно не включення в них прізвищ Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідну ухвалу оголосив сьогодні головуючий в колегії ВАСУ Юрій Рецебуринський.

Як зазначається в рішенні суду, «суд першої інстанції правомірно провів розгляд скарги, керуючись нормами права… Таким чином, колегія суддів доходить висновку: скаргу політичної партії ВО «Батьківщина» залишити без задоволення. Ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 3 вересня 2012 року залишити без змін. Ухвала набирає чинності з моменту оголошення і оскарженню не підлягає».

Відео дня

Наразі в судовому засіданні оголошено перерву до 14.00. Після чого суд продовжить розгляд другої частини скарги, яка стосується неправомірності виключення із списку Об’єднаної опозиції та не внесення у виборчий бюлетень прізвищ Ю.Тимошенко та Ю.Луценка.

Як повідомляв УНІАН, 29 серпня ЦВК затвердила текст і форму виборчого бюлетеня для голосування в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на парламентських виборах.

У виборчому бюлетені будуть вказані прізвища та імена перших п'яти кандидатів у депутати, висунутих на партійних з'їздах.

Ю.Тимошенко за рішенням передвиборчого з'їзду очолила партійний список «Батьківщини», а Ю.Луценко у цьому списку зайняв п'яте місце. Водночас ЦВК відмовила їм у реєстрації кандидатами в народні депутати через судимість.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера заявив, що у тексті виборчого бюлетеню у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі не буде прізвищ Ю.Тимошенко і Ю.Луценка, оскільки вони не зареєстровані кандидатами у народні депутати.

Київський апеляційний адміністративний суд 3 вересня відмовився задовольнити позов Об’єднаної опозиції «Батьківщина» щодо включення прізвищ екс-прем’єр-міністра Ю.Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Ю.Луценка до виборчого бюлетеня на парламентські вибори.