Микола Азаров

Україна активізує переговори за угодами про зону вільної торгівлі та про захист інвестицій із Соціалістичною Республікою В'єтнам.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров журналістам після зустрічі зі своїм в'єтнамським колегою Нгуєн Тан Зунгом у Ханої.

”Хочу підтвердити, що ми домовилися активізувати переговори з укладення угод про зону вільної торгівлі та про захист інвестицій, і українська сторона бере на себе зобов'язання дуже конструктивно підійти до проведення цих переговорів. Це важливі документи”, - сказав М.Азаров.

Відео дня

"Ми (з прем'єр-міністром В'єтнаму - УНІАН), так може бути, жартома, взяли на себе зобов'язання впродовж року завершити ці переговори. Але тут якісь брати на себе зобов'язання щодо термінів достатньо важко, тому що, як підуть переговори", - сказав М.Азаров.

Також він відзначив, що запросив свого в'єтнамський колегу відвідати з візитом Україну і до цього візиту підготувати угоду про ЗВТ.

"Він моє запрошення прийняв і сказав, що як тільки угода буде готова, я із задоволенням приїду і ми підпише цю угоду", - відзначив М.Азаров.

Глава уряду також повідомив, що Україна і В'єтнам створять робочі групи з підготовки угоди про захист інвестицій.